Hej då

Ni skulle nog tro att jag var världens mest deprimerade tjej om jag skulle summera hur detta året har varit som helhet, så jag skiter i det. Det har i alla fall varit fullt ös på jobbet de senaste dagarna. Helt ok för mig eftersom det har varit rätt så många heta killar som köpt nyårskostymer. Jag tror jag sa till Annica minst två ggr idag: Såg du han eller!!?!??!

Ikväll blir det då nyårsfirande hos systrarna Jernström. Hare gött ikväll och sup med måtta!

Kairo 22/1-11

Ja, det är ju såhär att häromdagen, dagen efter julafton närmre bestämt, satt jag och kollade på resor vilket jag faktiskt brukar göra rätt så ofta. Jag hittade en resa till Kairo med bara flyg tur och retur, för ett mycket förmånligt pris. Jag sa det till min syster och vi båda satt där med svår beslutsångest. Eller ångest överhuvudet taget faktiskt. Vilket vi brukar ha. Vi har en tendens att leva för mycket i framtiden istället för att leva i nuet, vilket man faktiskt måste göra....med en viss frekvens. Någon timme senare var det bestämt att den 22:e januari drar vi till arabnästet Kairo. Utan boende...Living on the edge! Mmmm, spännande.

Jag stog i duschen när jag kom på mig själv med att stå och öva prutningsrepliker på Engelska. Jag ser verkligen fram emot all shopping på en av mellanösterns största basarer. Jag är ju uppväxt i sockholmsförorten Huddinge och mer eller mindre varje helg var jag och mamma på Skärholmens loppis. Där smällde vi upp ett stånd och stod och sålde en massa skit. Jag skulle alltid med och hjälpa mamma, det var tamejfan det roligaste jag visste! Det allra roligaste var att pruta. Tänk er, en liten tjej, 5 bast, med blont afrokull och asstora framtänder, stå och pruta ner ett pris på en sak från en liten arabman. Eller när en arabkvinna kom och skulle pruta ner en kavaj från 20 kronor till 10. (Ja, det var bara turkar och araber där förutom jag och mamma...)Aldrig sa jag och jag minns det som igår. Gud vad kul det ska bli att få pruta igen ;)

Och tänk alla pyramider man läst om och sett så många bilder på! Nu ska vi dit och se det med egna ögon! Jag har inte fattat det än att vi faktiskt ska dit....jag fattar väl sen när jag sitter på planet. Det här kommer verkligen bli ett äventyr!


Jojjo och Majzi

På juldagen tog jag det lugnt (!!!) eftersom jag skulle jobba vid klockan 8 dagen efter. Så jag och Sara stack och köpte pizza, drack vin och kollade på tv. Sen tog vi lite fina bilder med :)






Hahahah, JAG DÖÖÖÖÖR.







Och nu sitter jag och verkligen asgarvar åt bilderna....så groteskt fula! haha

Julafton i bilder


Jennyfer hade lyckats slå in himlans fina paket med ballonger som juletiketter :)


Katten tuggar upp snöret...


Pappa posar som vanligt...här i en vääääldigt fin röd skjorta ;)


Findukning i det kungliga rummet som skall fyllas med kungligheterna Von Arlestens.


Jolbritt


Slående lik Anna-Karin i Bonde söker fru.....eller hur???


Systrar


Syskon


Pappa kände sig som en hackkycklingen pga den röda skjortan...så han satte på sig en finfin blå kofta istället...


Tjock katt.



Det är syrran som har tagit bilderna...


Julafton!

Vaknade upp ensam här i lägenheten eftersom jag inte kunde komma hem igår. Fast det gör absolut ingenting. Brorsan kommer och hämtar mig snart och vi är nog framme lagom tills all mat är färdig! Hahaha. Slapp jag det bestyret som hos oss är allt annat än julefrid. Snarare krig. Gap och skrik. Men, det ska bli gott med mat och att ha hela familjen samlad :) God jul på er!




No moore julrusch

Så, då var denna dagen slut. Dödens dag. Jag är så trött att jag knappt kan stå på benen, känner mig som bambi på hal is. Benen bara darrar och fötterna viker sig. Armarna har också tagit skada. Mina fingarar skakar så mycket att jag hela tiden träffar fel tagenter. Ja ni, den här veckan har alltså varit tuff. Tuff för alla som jobbar i butik. Alla ska nog ha en stor eloge för det jobbet. För det kan jag säga er, det är inte alltid en dans på rosor. Nu är det bara mellandagsrean kvar. Men då har man ju hunnit vila upp sig igen. Det roliga är att jag inte tänker: Ååååh det är julafton imorgon! Utan snarare: Ååååh jag är ledig imorgon!

Jaha, och vad är en vinter utan en vurpa? Jo, ingen vinter alls! Vurpan är obligatorisk! Igår gjorde jag en vurpa, utan dess like. Förra vintern gjorde jag också en vurpa, klockan 10 på morgonen och bakfull som ett as. Jag jagade en person som sprang i förväg, skulle bara säga förlåt för att jag betett mig....aa, inte som man ska, och helt plötsligt låg jag där på marken raklång. Då tänkte jag att det här är den värsta vurpan jag någonsin gjort. Men fel hade jag! Den allra värtsa vurpan i hela mitt liv gjorde jag igår, på ett övergångsställe. Gubben började blinka grönt och jag fick lite bråttom. Nästa sekund landade jag på rumpan och benen i en konstig ställning. Tur att Sara stog på andra sidan vägen och fick min vurpa förevigad. Tur! Ja....tur faktiskt för jag började asgarva och nu fick jag ju någon att garva med. Annars hade det bara varit pinsamt. Det var det i och för sig nu också....

Snart är det bara ett halvår kvar tills jag är 20 och i februari släpper Lady Gaga sin nya singel.

På tal om ingenting alls, på vägen hem så går jag förbi stadsbiblioteket och där ser jag en man iförd en rock, sitta på huk och läsa en tidning. Vad är det nu frågan om tänkte jag. Det är storm ute och snö enda upp till knäna, varför läsa en tidning utomhus? Sen fick jag för mig att han säkert satt och lurpassade på någon som kommer gående. Jag blev rädd. Typsikt att dö dagen innan jul. Ja, så tänkte jag faktiskt. Jag spetsade öronen för att höra om han kom efter....men det gjorde han inte. Det var väl någon väldigt intressant att läsa i tidningen...

Nu ska jag koka potatis! Ha de




Det var då det

Satt och kollade igenom min gamla blogg som jag hade i lite över ett år. Roligt att kunna gå tillbaka och läsa om gamla minnen. Det här inlägget som jag tog från bloggen, märker man tydligt hur jävla less jag var på skolan och...ja, nästan allt då. hehe. Oerhört roande att läsa igenom det, så därför tänkte jag dela med mig utav det. Huuuur kiul? Jättekul.

Så, nu ska jag skriva...om precis vad jag vill. Jag struntar fullkomligt i om ni tycker det är intressant eller inte. Jag har bara ett behov av att skriva. Jag kan ibland undra vilka jävlar det är som läser denna skiten, känna en liten press på att verka lite intressantare och roligare än vad jag är. För helt ärligt, hur mycker bryr ni er om vad jag gör om dagarna? Eller vad jag tycker och tänker? Jag känner också att jag måste hålla mina inlägg korta, innan ni däckar av tristess. Men inte idag. Idag ska jag skriva ett jävligt långt inlägg om allt mellan himmel och jord. En guldstjärna till er om ni orkar plöjja er igenom det. För det är väl så, det som inte intresserar en, skiter man i. Precis som idag på sylektionen. Jag hatar faktiskt att sy. Helt ärligt. Vi blev avbrytna mitt i lektionen för att ha en "detaljövning". Jag blev så arg. Jag bara kokade. Vad fan ska det vara bra för? Vad har jag för nytta av det här? Men, jag var tvungen. Med himlande ögon och en bitchblick valde jag att göra en detaljövning. Snabbt skulle det gå, för inte fan har jag tid med sådan skit när jag vill att balklänningen ska vara klar.

Detaljövningen gick bra, tills jag råkade ta sönder den. "Gör om", sa Kristin, helt seriöst..."Jag förstår principen", svarade jag och blev kaxig (vilket jag märkt att jag är, kaxig)...Men nej, jag var tvungen att göra om, då hon tjatade på mig. När folk tjatar på mig kan jag få dampet och göra precis tvärtom. Men, tillslut...började jag om på övningen igen. Ibland när jag sitter och syr, känner jag mig som ett litet barn som tvångsjobbar i en svettig fabrik i Taiwan. I mitt huvud bygger jag upp fantasier hur idiotiskt det är att sy. Vad fan lär jag mig utav det? Vad, exakt vad, har jag för nytta utav det sen?

För mig är det viktigt att känna att jag får ut nånting utav det jag gör, åstadkommer. Jag vill lära mig nånting...men under dessa tre åren, kan jag ärligt säga att jag inte lärt mig ett skit. Jag är mer utav ett akademiskt huvud, inte särskilt praktiskt lagd. Haha nej förresten, glöm det där med att jag är akademisk. Men jag gillar att lära mig nya saker, som inte har med att sy att göra.

Jag satt och tänkte på en sak på religions lektionen. Fy fan vad tråkiga alla lärare är. Opedagogiska. Ointressant. Inskränkta. Gammaldagsa. Kan dem inte åtminstone försöka göra ett tråkigt ämne, lite mer intressant? Få elever att lyssna och ta in information. Mattelärarna ska vi inte ens tala om. Vad har de för utbildning egentligen? Visst, du kan var ett riktigt mattesnille och lärare! Men vart finns det pedagogiska? Som min senaste mattelärare, som slängde ut mig från lektionen för att "vi ska ha prov nu och du kan ju ingenting, så då kan du lika gärna gå". Jaha, tänkte jag.

För att inte verka bitter, tänker jag sluta skriva om tråkiga, ointressanta lärare. Jag ska heller inte klaga mer på alla sylektioner där jag känner mig som ett Taiwanbarn som syr dagen lång.

När jag befinner mig i mitt slutna skal, tänker jag som bäst. Jag tänker djupt och koncentrerat. Ännu en tanke som ploppade upp i mitt huvud på religionslektionen. En ganska ledsam tanke, som jag inte känt på länge. Men idag har den förföljt mig. Ibland kan man bara känna saker så himla starkt, som om att den andra personen tänker på samma sak i precis samma stund som du. Jag tror att det hände ett sådant sammanträffande idag. Jag vet inte vad jag ska göra åt det. Men jag vet att jag just nu, letar efter en ersättare. Någon annan att tänka på, på det sättet. Förstår ni kanske?

Jag kan falla pladask. Hur lätt som helst. Jag blir fast och simmar i träsket som är så svårt att ta sig ur. Det är ett lerigt, mörkt och kallt träsk som får dig att sjunka lägre och lägre. Får dig att glömma vad som är rätt och fel. Var det där egentligen okej? Du tänjer gränserna, tills du inte vet bättre. Får dig att känna dig så liten och obetydlig. Ett självdestruktivt beteende som någon gång måste ta slut, innan träsket blir igenvuxet och du är helt vilsen. Lite hjälp på vägen kan hjälpa. Jag faller för charmiga idioter. Kanske för att jag själv är en.

Jag har, tro det eller ej, en massa mer i huvudet. Men nu vill syrran in. Jag har suttit här alldeles för länge.

Puss hej


Common sense ain't common

Herregud. måste börja bli lite svårare att övertala. Jag får skylla mig själv. I know. Men roligt var det.

Owls






Köpte ett par söta örhängen på Gina Tricot igår. Mina små söta ugglor...Dagen till ära, eller jag hade i och för sig en dålig hårdag, så det fick bli en fläta. Ja, jag känner mig som 5 och ett halvt år.

Dick in a box

Var hemma hos Sanna en stund med Tina och lite senare kom Marcus också...Mother lover och Dick in a box. Bra skit.

Topp 10, de "värsta" sakerna som finns...

Jag har under mina senaste dagar då jag varit frånvarande här på bloggen, funderat ut en top 10 lista på de värsta sakerna som finns...alltså småsaker som kan ske i vardagen. Ta det inte på blodigt allvar hörrni...klart att det finns större problem...


-10 - Glömd matlåda
Så har man stått som en dåre kvällen innan och lagat mat och dessutom fått över till en eller två matlådor. "Fan, vad bra, slipper jag lägga ner pengar på lunch imorn", tänker man ju då. Men ja...lunchlåda är ju faktiskt inte lika gott som att äta ute...men, man vill ändå känna sig duktig. När jag väl går till jobbet så glömmer jag matlådan. Eller, jag kommer på det precis när jag gått utanför dörren och faktiskt hinner hämta den....men...näää. Lite undermedvetet tror jag faktiskt att man glömmer sin matlåda med flit. För usch fiifan, vad äckligt det oftast är...Men ändå...

-9 - Att gå med en smutsig tröja på allmän plats
Inte nog med att det är fruktansvärt pinsamt och förnedrande att känna sig som en femåring igen med en fläck köttfärsås på tröjan, folk tror väl att man är en riktig smutsgris som aldrig tvättar sina kläder. Visst, olyckor kan ske, men fortfarande är det en fläck på tröjan. Inte går den bort heller.

-8 - För full för att borsta tänderna...
Det blev en sen utekväll och på vägen hem målar man upp scenariumet om att bara få gå och lägga sig i en varm säng och sova som en gris. Klart att det får sina konsekvenser sen på morgonen när man luktar död i munnen efter all sprit, öl, cider och eventuellt nåt fyllekäk. Men det tänker man ju inte på då. Men fyfasen vilken skillnad det är om man orkat borsta tänderna innan man stupar i säng. Då är man ju nästan inte alls bakfull längre...


-7 -Folk som inte kan be om ursäkt, bjuda på sig själv eller kosta på sig ett leende

Varför? Varför måste vissa vara så hemska? Om man råkar gå på någon så ber man väl om ursäkt sen? Om man säger hej kan väl den andre personen hejja tillbaka? Näää...dålig stil tycker jag allt. Eller dåligt hyffs. Som tjejen som trängde sig framför mig på Lady Gaga konserten och började hoppa på mina fötter med sina klackar. Aoouch, ja det gjorde ont och ja, jag blev förbannad och bad henne flytta på sig. Men vad gjorde hon då? Jo, hon vände sig om igen och började hoppa ännu mer...sen vände hon sig om igen och sa jävla f*tta till mig.....whaaat? Hängde inte med riktigt på den humörsvängningen...

- 6 -Att förlora NHL
Sen jag flyttade har det spelats rätt så flitigt utav NHL och jag förlorar bannemig varenda gång och jag blir lika arg varenda gång. Likförbannat är jag på att igen. Inte blir jag bättre heller, snarare sämre för att den undertryckta ilskan får en negativ inverkan på mitt spelande....

-5 - Bränna sig på tungan
Aj, vad det gör ont. Det börjar tåras i ögonen och man sträcker sig med panik efter nånting att dämpa den skållande hettan med. Med skakande hand häller man i sig vätska och väntar på att smärtan ska gå över. Men, nej det är faktiskt kört om man bränt sig på tungan för det sitter kvar i flera dagar efteråt. Ni vet den här strävheten på tungan som är alldeles knottrig. Inte kan man dricka cola sen heller för det gör så oerhört ont....



-4 -black out
Hmmm....vad skulle jag skriva nu igen...


-3 -försäga sig
Det börjar dra ihop sig till jul och ibland är det faktiskt svårt att inte avslöja vad man köpt till sina nära och kära. Som för några jular sen när jag och mina systrar satt uppe på mitt rum och slog in julklappar till pappa. Pappa knackar på dörren och vill komma inte varav jag skriker -"göm böckerna, göm böckerna! -"Jaha, ska jag få böcker i julklapp? sa han då. Eller min storasyster när hon ska visa det inslagna paket jag ska få i födelsedagspresent, -"Den här har jag köpt...den här tröjan". Ja, jag säger då de....Visserligen kan man försäga sig om så mycket värre saker...ni vet den här känslan "det här borde jag inte ha sagt". Visst är väl det en fruktansvärd känsla?

-2 -skratta vid helt fel tillfälle
Det är ju egentligen inte ett dugg roligt, ändå står man där och rågarvar till något som man verkligen inte borde eller får. Jag tror väl på att det ibland kan vara en försvarsmekanism att skratta för att man är osäker på hur man ska agera eller reagera. Och ibland kan det väl bli sådär lagom bra att börja skratta när någon ramlar på ett otroligt roligt sätt, och sen visar det sig att personen slagit sig så illa att denne fått sy flera stygn på knät...då känner man sig som en sådär lagom bra männsika.

-1 -Julmusik
Det är ju faktiskt bara en enda stor plåga med julmusik. Alla sjunger om samma sak, antingen är det väl om Betlehem eller om att det ska vara en vit jul. Det börjar bli som tortyrmetoden på Guantanamo fängelset...




Hemma i skogen

Hahaha, om jag kunde så skulle jag ladda upp varenda gamla bild från datan som finns hemma hos mina föräldrar. Men det känns ju sådär lagom ego? haha. Här är i alla fall en bild från lägenheten i Emmaboda (som jag fortfarande inte fattar att vi har flyttat ifrån fast det var ett halvår sen). Inte för att jag saknar den...Nää....Kanske alla fester och minnen från min och syrrans ung"karls"lya ;)







Och det här är nog den enda bilden som finns från lägenheten. Jag kan ju inte påstå att städa var något vi prioriterade....hehe.


I'm gonna love you like i never been hurt before




sol sol sol sol




2757 mail i inkorgen

Ja, jag har 2757 mail i inkorgen. Om det finns någon där ute som har fler mail i inkorgen än mig, hojta! Jag har hört det här många gånger....

-"Johanna, ska du inte rensa?"
-"Men Jojjo!"
-"VARFÖR rensar du inte inkorgen?"

Och då hade jag kanske "bara" 500 mail i inkorgen. Så frågan är, varför rensar jag inte? Svaret på det...finns inte...jag vet faktiskt inte. Lat? Ja, det är väl det.

Det här inlägget var väl intressant? Eller?

ledig dag idag

Och vad gör jag på min lediga dag? Går upp vid 11, äter godis, städar och lyssnar på julmusik!? Som att jag inte får nog av all julmusik på jobbet. Jag är rätt knäpp, på riktigt. Egentligen skulle jag ha velat sova längre. Två festdagar i rad varvat med jobb, inte att rekommendera. Men kul var det!


Bild från tinaviktoria.blogg.se
Nettan, Jojjo och Majzi på förfesten hos Veronica innan julbordet. Vissa hade börjat lite i förväg ;)

en helt vanlig dag...fast ändå inte

Ni har väl förresten sett Riesenreklamerna, ni vet den där chokladen. Har ni smakat den? Förövrigt är den så jävla stenhård att tänderna totalförtsörs. Men i alla fall. Minns ni reklamen med en lite pojke och en äldre gubbe? Gubben sitter och läser en tidning och pojken frågar då om han kan få läsa sportdelen. Gubben skrattar, ger honom sportdelen och säger: Sen vill du väl ha en av mina Riesen också? (Kraftig chokladkola täckt med mustig choklad). Anledningen till varför jag skriver om Riesen är för att när jag frågade mamma om jag kunde få papper och penna, så sa hon då: Sen vill du väl ha av min Riesen också? Jag vet inte varför, men det lät kul. Så nu har jag goolat Riesen reklamerna, både dem tyska och dem "svenska" (dubbade). Jag är förundrad över hur jädra dåliga dem är. Som han som är på sin byggarbetsplats och när han behöver en stund för sig själv, kopplar han av med en Riesen (Kraftig chokladkola täckt med mustig choklad). Det är en av mina absoluta hatreklamer. Lägg ner. Riesen är äckligt.

godmorgon bloggen

Undrar vad som kommer hända idag på jobbet. Vem vet, kanske kommer det in en superlidupersnygg kille? Eller ännu bättre, kanske TVÅ stycken superlidupersnygga killar kommer in! ;) Nej, men det tror jag nog inte. Och OM det mot all förmodan skulle göra det....nej förresten....glöm det. Det kanske kommer in en häst i människodräkt? Eller en människa i hästdräkt? Det har jag varit med om förr i alla fall. Annars då? Jag behöver inte gå lika tidigt till jobbet som förr, nu bor jag närmre. Dessutom har jag blivit inneboende hos några norrlänningar som heter Tomas och Simon. Eller Simon och Tomas....nej, inte dem där inredarna ni ser på tv, några andra. Nu ska jag äta macka. Hej då.

from the hollows up to the hills

Jag ser en bild i mitt huvud från när jag var på Harrys' i lördags. En berusad tjej hångeldansade med en ohyggligt ful kille. Hennes min var så jävla klockren. Hon hade helt uppspärrade ögon och bara stirrade på honom medan hon hånglade för att avgöra om han var snygg eller inte. Det verkade inte som om hon kunde avgöra vare sig hon skulle fortsätta eller inte. Jag iaktog dem ett tag till medan jag själv dansade, för helt ärligt, det var nog det knäppaste jag sett på länge. Men hon fortsatte, som typ "jaja, skitsamma". Okej, nu kanske det bara låter wierd att jag står och råglor på ett par som hånglar...men, förfan, hennes min var priceless!

Jag tänkte också då att det här ska jag fan blogga om...vet inte om det var så intressant men nu har jag gjort det i alla fall. Jag och min knäppa humor som ingen förstår sig på....typ. Godnatt.

Jag vinner ditt hjärta men flyr iväg till nästa så fort som jag anar nåt ansvar.

hesadeeeee

En utav mina absoluta favoritlåtar är Kärlek vid sista ögonkastet av Maskinen. Jag kommer ihåg när jag precis lärt mig hela texten utantill efter att ha lyssnat på den väldigt många gånger. Därefter plågade jag min familj när jag kom hem på helgerna genom att sjunga den om och om igen. Texten är verkligen otroligt fin. När jag lyssnar på den kommer alla känslor som jag hade just då, tillbaka. Det är så obeskrivligt hur en låt kan innefatta så mycket. Det är inte bara en låt, det är ett minne. Det är så jäkla pinsamt att erkänna det här, men ibland kan jag fortfarande få lite tårar när jag lyssnar på den, haha! Läs igenom hela texten om ni har tid och ork!

Det här är svårt att förklara
kanske inte bara en vanlig låt om min vardag
Toppar och dalar, jag gav dig mitt hjärta
bara rakt ut, hmm det är min dåliga vana
För det blir så ibland, jag vet
det tar tid och jag tror jag vet
Vad vi gjorde för fel, passionerat
men okontrollerat, ha, idioter
Och jag vill bara känna hur det känns
tänka tillbaka bara minnas & vara konsekvent
Våra stunder vi hade, tankar idér
din lukt i din nacke, pussar och skrattar
åt sista gången vi delade en spliff på balkongen
satt uppe på natten

Och jag minns när jag mådde kasst
du sa jag kan dra vårt last
Det kommer funka, måste funka
nånstans där finns vår plats
Det kommer funka, måste funka
nånstans där finns vår plats
Den enda personen som tagit upp min tankekraft
24/7.. Baby sau daji som en brasse sagt!
Och jag trodde jag borde va trygg
vi gör det tillsammans och hon har min rygg
Oh shit vad jag älskar dig
trotts att jag knappt visste vad dom orden betydde
Och det vet jag typ inte ens idag
det gick för fort, vi vände blad
från ett sånt förhållande tar det lång tid att tända av
Det bästa sex jag haft i hela mitt liv
jag nästan jag nästan skäms över att säga det högt
ibland så, skippar vi snacket vi bara vet vad vi vill
Det kändes nästan överflödigt och använda rösten, okej

Fyfan vad sjukt att man kan känna sån passion
vi åt och drack & grät och vi skrattade och vi kom ihop
Som bästa vännen som har tagit det till nästa level
där vi bara hoppades men fick se vad som hände!

Ref x2
För hon var bäst, försök & överträffa det Ja
För hon var bäst, försök & överträffa det Ja
För hon var bäst, men kommer aldrig mer tillbaks
För hon, flyger iväg som ett pappersflygplan!

Lilla baby jag kan inte stanna kvar
jag fuckar upp ditt organiserade liv
Jag har rappat in en massa pengar
allt du vill kan du få, men ingen trygg framtid
Jag har packat mina saker,
på väg ut från vår lägenhet nu snart är den din
Skulle bara vilja krypa ner i sängen och säga förlåt för de blev som det blir
För jag kommer som ett yrväder med ett höganäskrus runt halsen
Och vinner ditt hjärta men flyr iväg  till nästa så fort som jag anar något ansvar!
För jag fattar mycket mycket väl i hjärtat vid min lösa själ, det såkallade blodet i mina ådror
kommer från min pappa, men vägrar starta ny familj så fort det går dåligt
Det sociala arvet får rätt igen
och det går utöver min bästa vän
Jag älskar dig, så vi kanske kanske kanske syns igen!


RSS 2.0