Äh, va fan

Internet är hur jädra segt som helst och ibland kastas jag ut helt. Känns sådär lagom kul. Dessutom har jag glömt mobilen någonstans...vet dock inte vart. Förhoppningsvis på jobbet. Jag känner mig sådär lagom kontaktbar just nu. Tiden har bara sprungit förbi när jag monterade en jävla bokhylla och en massa lådor...sen har jag rensat hela rummet på kläder och diverse saker...Nöjd är jag väl men mycket trött. Imorgon är det jag och Jeanette som jobbar ihop! Kul!!! :)Hej då.

Långfredagen

Solen sken och Gatan upp spelades i hörlurarna. Gick i min egna lugna takt påväg till jobbet. Skinnjackan är snart för varm och strumpor behövs inte länge till (skönt, för det är så jävla jobbigt att para ihop dem när de har tvättats). Jag kände mig ändå glad imorse, konstigt nog. Hmm, vad kan det bero på? Idag gjorde jag en avbildning på Jesus på korset. Teckningen blev mycket fin. Fast nu vill jag att allt det här med påsken ska vara över. Jag vill att hela april ska ta slut nu. Så det blir maj. Sen juni, vilket betyder att jag då blir 20 jävla år!!!!! Kanske därför jag var glad imorse? Födelsedagen börjar närma sig.

Dag 3 i Kairo: "Smussel, knussel, tissel & tassel"

Vi har överlevt ännu en iskall natt här på hotell Gresham mitt i Kairo. Jossan har snarkat som en gris på högvarv och vänt och vridit sig i gnisselsängen. Men jag har sovit som en...öööh prinsessa med jävligt smutsigt hår och tåbirafötter. Vi båda vaknar upp som två nyponrosor, redo för nya äventyr....NAAAT.

Men vi märker rätt så snart att det är ovanligt tyst utanför fönstret. Inga bilar som tutar och inga trafikpoliser som blåser i sin visselpipa. Nånting är fel, alldeles på tok för fel. Spekulationerna flödade. Kanske är det muslimernas böndedag? Vilodag? Städ-och matdag? När vi ok ut på stan var det nästan folktomt. Först tyckte vi att det var skönt, men den sköna känslanövergick snabbt till obehag. En högersväng och det enda vi ser är pikétbilar fulla med soldateroch poliser, rustade till tänderna. What the fuck? Vi går förbi dem (småspringer), kommer ut på en lite större gata och ser poliser med skottsäkra västar. Nu började vi bli oroliga. Befinner vi oss mitt i skottlinjen? Vi går vidare och kommer till en stor rondell där ännu fler poliser står. Vi vågar inte fråga någon om vad som händer, så vi sätter oss på KFC och öter friterad kyckling till frukost. Jag fick rå kyckling...

Illamåenda, i dubbel bemärkelse, dels från den råa kycklingen och utav rädsla. Vi haffar en taxibil som ska köra oss till Khan el Khalili (en av de största basaarerna som finns). Väl framme, stiger vi ur taxibilen med vetskapen om att i blivit grundlurade ner till tårna av chaffisens prissättning...

Vi hamnar på fel sida utav basaaren mitt i köttmarknaden. Kor och diverse djur hänger utfläkta på krokar, små kycklingar sitter i burar och väntar på att bli friterade. Kryddor i mängder och motbjudande gatukök osar i luften. En förfärlig stank blandat med rått kött som jäser i solskenet. Och vi kände allas blickar på oss: vi borde inte vara här. En man sa till oss att vi skulle gå till andra sidan av gatan. Vi tog det som att vi inte var välkomna i deras hussel-kvarter. Vi kom till basaaren. Vi såg, vi prutade och vi gick därifrån. Har aldrig varit så trött på folk som jag var då.

Nu till det som händer här i Kairo. Tydligen ska det ske demonstrationer här i sympati för Tunisien. I vår gränd in till hotellet står reportrar med TVbilar och filmar allting. Det är lite osäkert hur allvarligt det är, om det kommer eskalera. Men en sak kan jag säga, att jag aldrig varit så rädd som jag var när vi var påväg till hotellet efter att ha köpt mat. Då har polisen spärrat av gatan med kravallstaket och demonstranterna står och trycker på. Helt plötsligt spricker barriären och mot oss kommer demonstranter och poliser springandes. Min första tanke var, nu är det kört. Nu ska jag inte bara vara rädd för att bli mosad av bilar, jag kan också bli mosad va ilskna araber. Jag ock Jossan började springa snabbt som fan, emot demonstranterna för att hinna in i gränden till vårat hotell innan vi blev påsprungna av demonstranterna. Vi hann upp på hotellet, låste dörren och väntade tills chocken hade lagt sig.

Efter några timmar instängda på hotellrummet börjar det hända saker igen. Utanför toalettfönstret gör sig polisen beredd att möta demonstranterna som inte får korsa gatan. Det blir ett jävla liv och alla demonstranter skriker och springer emot poliserna. Polisen skjuter tårgasbomber och folket skingras efter ett tag. Allt det här ser vi fårn vårt toalettfönster. Vi är två utbölingar som kastas rakt in i det här och vi vet inte hur länge det ska pågå...

Live and direct from Cairo...








Haha: "-Lite?? Vi höll på att skita på oss"

Ja hej hej på dig....

Internet började precis fungera igen efter några timmars uppehåll...

Och här har det ju inte hänt så mycket ser jag.

Jag har haft fullt upp varenda dag så jag har inte haft ork till att uppdatera. Det blir inget påskledigt för mig heller, men det gör väl inte så himlans mycket. Varför ska man fira påsk? Onödigt. Gott med påskägg fyllda med godis, men det har ju absolut inget med påsk att göra. Så det kan jag skippa.

Annars då? Jag längtar efter att få se lite annat nu. Kalmar är ju lite uttjatat om man säger så. Jag ska citera en äldre man som frågade mig vad jag skulle till sthlm o göra:" Vaa? Ska du till stockholm? Vad ska du göra där? Är du trött på killarna här? Ja...det skulle jag nog kunna förstå...jag tycker faktiskt inte heller att dem ser så bra ut...."(Typ nåt sånt) Oh herregud vad jag blev full i skratt. Han har en väldigt bra poäng, men dock inte därför jag ska flytta, haha.

På tal om killar, vissa är ju för jävla snygga, fast såklart är det killar som man inte FÅR tycka är snygga (extremt snygg= slapp i hjärnan, uppblåst och ja...allmänt dum i huvudet). Okej, jag ska inte stryka alla över en kant, men oftast är det så.

Jahopp, undrar vad jag kommer att drömma om i natt...De senaste tre nätterna har jag drömt att jag är någon annanstans. Inatt drömde jag till och med att jag började gräva underjordiska gångar för att komma bort. Oj, oj, då är man desperat....

So long suckers!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har hittat min utbildning!

Det känns för jävla bra. Mamma godkände den också....eller ja, hon är bara glad över att jag hittat något, haha. Så kanske om jag kommer in så bosätter jag mig i Nyköping efter sommaren, typ 6 mil ifrån sthlm. Nu ska jag sätta mig ner och fylla i blanketten!

Just nu...


Sitter jag här igen på Emmabodastation och väntar på att pappa ska hämta upp mig. Jag har väntat i sisådär en trekvart. Men jag surar inte ihop för det! Jag har ju trotsallt sällskap. Bengt och Roger sitter här mittemot med varsin folköl i handen. Bengt halvsover med öppen mun och Roger stirrar skelögt "rakt" fram. Nu kom Lars-Åke också...

Ha en fortsatt bra dag hörrni!

Reminiscing



Lillasyster frågade mig idag om hon skulle ångra sig ifall hon besluter sig för att inte gå på balen. Jag vet själv att jag skulle ha ångrat mig ifall jag inte gick på min bal. Visst, det är mycket pengar som ska läggas ut, men det är once in a life time, det här med att gå på balen. Så jag svarade att hon nog faktiskt skulle ångra sig. Inte för att det var så jävla kul på balen, utan själva upplevelsen.

Min bal ägde rum för snart ett år sedan. Min kavaljer var min förra pojkvän men vi är väldigt goda vänner och honom har man alltid roligt med. Så, att ta med honom på balen var ett säkert kort. Hehe, även om det kanske blev lite väl galet (Balfotot skulle tas klockan tre i slottsparken, kvart i tre anlände han utan kostym).

Lite senare knatade vi in till stan och systemet, förfestade innan middagen. Det hela var så fint att sitta inne i den stora salen inne i slottet, ska det vara bal så ska det verkligen äga rum i ett slott. Till middagen fick vi ett glas vin och en briskacider. David och en till kille sprang och tog flera till vårat bord, hehe. Så vi söp hela tiden. (Ja, jag blev rätt så full).

Egentligen slutade hela min balkväll/natt i katastrof. En kille som jag var jättekär i förut och jag hade bestämt träff på kvällen...Vilket jag inte skulle ha gått med på. Men, det gjorde jag i allafall. Jag ska inte berätta allt, men det slutade med att jag började lipa som en idiot, råkade ta sönder klänningen (som jag sytt) och däckade tillslut i sängen. Klockan var då kanske tolv när jag vaknade igen, tog på mig en annan klänning och gick till Byttan för att fortsätta festandet.

Jag vet faktiskt inte om min bal var bra eller ej, nu när jag tänker efter haha. Men vafan, det var bara en bal...




Where the flowers can grow

Godmorgon på er!
Idag ska jag jobba hela dagen lång med Tina! Jag är rätt så trött just nu, men jag piggnar nog till.
Ha de gött!





(naturliga kort, naturligt leende....hehe) ;)

"Det kommer funka, måste funka, nånstans där så finns vår plats"



Inatt vaknade jag och kunde inte somna om. Gissa vilken låt jag låg och tänkte på tills jag somnade? Helt sjukt att jag kan hela texten, trots mitt sömndruckna tillstånd. (I denna versionen tar dem dock inte med hela Herberts text)

Skype-dag

Min syster är i Sarajevo och idag var första gången jag provade på att skypa! Haha, så himla häftigt faktiskt att hon är ända där borta och jag här i Kalmar, imponerande :) Nu har jag suttit och skypat med min andra syster, mamma och pappa ett litet tag. Jennyfer satte mig mittemot dem medan dem åt pitabröd. Kändes nästan som att jag var där hemma och åt :) Haha. Skypa är kul!

LIKE A G6






Hoffmaestro på Palace

Haha, i mitt tidigare inlägg skrev jag: Vilka ska se Hoffmaestro på palace imorn? Frågan är snarare: Vilka var INTE på palace igår och såg på Hoffmaestro? Det var helt sinnesjukt mycket folk, fullsmockat till max. Som tur var så var jag inte så himlans packad, aldrig i hela mitt liv att jag hade klarat stå upprätt om så var fallet. Ingen stog nog still en enda sekund, hopp och knuff, spring och putt. Första gången jag såg dem live och dem bjöd på en jädra show! Synd bara att det var ALLDELES för mycket folk. Vissa svimmade ju av och blev trampade på. Tur att man är lång...och jävligt stark ;)

Tappade som sagt mitt pass med...Tog några bilder för att demonstrera mitt demolerade pass...





Lyckat! "Värdehandlingar ska man vara rädd om..." (Blev ändå så jävla missnöjd med bilden) ;)



Tack för igår!

Blåsiga dagfan

Haha, min morgon var katastrofal. Fick hänga med alla alkisar på Emmabodastation från klockan 7 på morgonen till klockan 8 på morgonen. Men inte fan är jag sur för det. Värre saker kan hända. Herrejösses vad mogen jag börjar bli, "allting är relativt". Avslutade denna underliga dag på Krögers med Dream Team :) Trevligt. Nu är nattmössan på och jag säger godnatt! (Imorgon är det fredag...Hoffmaestro på Palace, vilka ska dit?)

Puss

Latefan

Idag har verkligen varit en slappis-dag. Jag har legat i soffan hela dagen och kollat på tv. Jag skippade frukosten och åt mig mätt på godis istället. Jag somnade om vid 12 och sov till klockan 4 när syrran kom hem. Fy fan vilken skön dag, inte ofta jag har det såhär slappt, haha. Sen serverades middagen här uppe framför tvn med familjen samlad. Vi såg på film och nu har alla gått ner igen medan jag sitter kvar här fortfarande. Förslappad? Javisst!
Men imorgon blir det annat, upp vid 6 och åka tillbaka till Kalmar, sova lite, gå ut och gå, sola och sen fixa mig inför en Krögerskväll med jobbet. Resten av månaden blir bara jobb. Och ja, jag vet, jag ska rycka upp mig.
såhär festfin var jag förra veckan. Nu sitter jag i myskläder och med fettigt hår, hehe

I drömmarnas land...

Inatt sov jag i soffan, det enda stället där jag kan sova riktigt bra, konstigt nog. Jag drömde att jag fyllde år och befann mig på en liten väg i en skog. Sen hoppade jag in i en bil och körde hem. Det enda jag fick i present var en hundralapp och jag blev jättebesviken (haha). Lite senare uppdagades det att jag även hade fått de sista två Lady Gaga biljetterna till hennes sista konsert i USA. Jag blev så jäkla glad. Konstig dröm va?

Free as a bird

Jag vill ta mitt pick och pack, bara dra. Långt bort där gräset är grönare, där himlen inte är lika grå och där motvind inte finns. Nu. Jag vill inte vänta längre. Vad fan gör jag kvar här? Meningslösa dagdrivarfasoner som inte tjänar något till. Och jag saknar min familj. Att flytta hem igen skulle kännas så jäkla skönt, faktiskt. Eller tillbaks till sthlm där jag i princip redan har en lägenhet. Den här väntan gör mig tokig. Ibland vill jag bara vara ifred och ha mitt eget. Antingen väntar jag lite till eller så tar jag tag i saken på en gång. Ja, varför inte?

Vit april

Jag har bestämt mig. Denna månad blir vit! Gutt. Hej då.

RSS 2.0